T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ARAŞTIRMA VE EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Yiyecek Üretimi Taslak Meslek Standartları

Mesleki Yeterlilik Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)  arasında 22 Mayıs 2009 tarihinde imzalanan “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe meslek standardı hazırlama çalışmaları devam etmektedir.

Bu kapsamda; Kültür ve Turizm Bakanlığı (KTB), Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) “Yiyecek Üretimi” bölümüne yönelik olarak,

Bulaşıkhane Görevlisi (Seviye 2)

Mutfak Görevlisi (Seviye 2)

Pastacı (Seviye 3)

Aşçı (Seviye 3)

Aşçı (Seviye 4)

Mutfak Yöneticisi (Seviye 5)

altı (6) seviyede beş (5) taslak meslek standardı  hazırlamış ve ilgili kurum ve kuruluşların  görüşüne  sunulmuştur.

İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartlarına ulaşmak için tıklayınız.
İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartlarına görüş bildirmek için tıklayınız.

Söz konusu taslak meslek standartlar için görüş alma süreci 13 Ağustos 2010 tarihinde tamamlanacaktır. Gelen görüşler doğrultusunda KTB, TUROB ve AKTOB tarafından gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra, taslak meslek standartları MYK  Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.

İçeriği Hazırlayan: Nursin NAMLI Yaygın Mesleki Turizm Eğitimi Şubesi Müdürü - 30.06.2010