T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ARAŞTIRMA VE EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektöründe 6 Taslak Meslek Standardı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile MYK arasında 22 Mayıs 2009 tarihinde “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” imzalanarak Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektörü için standart hazırlama süreci başlamıştır.

02 Kasım 2009 12:00

Protokol kapsamında yer alan mesleklerden Yiyecek ve İçecek Servisi Bölümü ile ilgili olarak  altı (6) adet taslak meslek standardı;

  • Yiyecek ve İçecek Operasyon Sorumlusu (F&B Manager) Seviye 6

  • Yiyecek ve İçecek Operasyon Sorumlusu (Maitre D'Hotel) Seviye 5

  • Servis Sorumlusu (Kaptan) Seviye 4

  • Servis Görevlisi (Garson) Seviye 3

  • Barmen/Barmaid Seviye 3

  • Servis Görevlisi (Komi) Seviye 2

hazırlanmıştır. Hazırlanan standartların kalite ve kabul edilebilirliğini artırabilmek amacıyla görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu bağlamda görüş ve önerilerinizin Bakanlığımıza yazıyla veya Web sayfamız aracılığı ile en geç 4 Aralık 2009 tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir.

Yiyecek ve İçecek Operasyon Sorumlusu (F&B Manager) Seviye 6 İçin Tıklayınız.

Yiyecek ve İçecek Operasyon Sorumlusu (Maitre D'Hotel) Seviye 5 İçin Tıklayınız.

Servis Sorumlusu (Kaptan) Seviye 4 İçin Tıklayınız.

Servis Görevlisi (Garson) Seviye 3 İçin Tıklayınız.

Barmen/Barmaid Seviye 3 İçin Tıklayınız.

Servis Görevlisi (Komi) Seviye 2 İçin Tıklayınız.

İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartlarına görüş bildirmek için tıklayınız.

(Formu Doldurarak  yayginegitim@kulturturizm.gov.tradresine gönderebilirsiniz)